Web Analytics Made Easy - Statcounter

قابل توجه خانم ها، این نکات بهداشتی را در دوران قاعدگی رعایت کنید
دوران قاعدگی از مهم‎ترین دوره‌های زندگی هر خانمی است. بروز اولین قاعدگی در دختران جوان نباید موجب ترس و نگرانی آن‌ها شود. مادر و خواهر بزرگ‎تر، اولیای مدرسه و معلمان بهداشت می‌‏توانند درباره این موضوع با نوجوانان صحبت و نگرانی و ترس آن‌ها را برطرف کنند و به آن‎ها توضیح دهند که قاعدگی بیماری نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بلوغ دختران با دوران قاعدگی آن‎ها همراه است، در این دوران به دلیل باز بودن دهانه رحم و وجود خون در محیط دستگاه تناسلی، رعایت مسائل بهداشتی بسیار مهم است، چون در صورت رعایت نکردن توصیه ‏های بهداشتی، امکان ایجاد عفونت و عوارضی مانند نازایی در آینده وجود دارد؛ بنابراین توجه به نکات بهداشتی و رعایت آن‌ها دارای اهمیت است.

نکات بهداشتی که باید در دوران قاعدگی رعایت شوند:
- در دوران قاعدگی از نوار بهداشتی استفاده کنید.

- این نوار‌ها را مرتب عوض کنید و حتماً نوار بهداشتی مصرف شده را در کاغذی بپیچید و در سطل در دار بیندازید.

- تا حد امکان از پنبه و دستمال استفاده نکنید. اگر مجبور به استفاده از پنبه شدید، سعی کنید که حتماً یک گاز استریل تمیز روی پنبه قرار دهید.

- شست و شو و طهارت در دوران عادت ماهیانه نه تنها زیان ندارد، بلکه بسیار لازم است.

- برای شست و شوی این ناحیه استفاده از آب تمیز کفایت می‌کند و نیازی به استفاده از مواد ضدعفونی کننده یا صابون و ... نیست. فراموش نشود که تمیز بودن دست‌ها و کوتاه بودن ناخن‌ها بسیار مهم است.

- حمام کردن در دوران قاعدگی لازم است و به رفع کسالت و خستگی کمک می‌کند. البته به یاد داشته باشید که از نشستن کف حمام خودداری و به شکل ایستاده حمام کنید.

- به علت فاصله کم مقعد با دستگاه تناسلی و مجرای خروج ادرار، امکان انتقال آلودگی وجود دارد. توجه به این موضوع می‌تواند در پیشگیری از انتقال عفونت نقش داشته باشد؛ بنابراین باید هنگام شست و شو اول ناحیه تناسلی و بعد مقعد شسته شود. به این ترتیب از انتقال آلودگی از قسمت مقعد به قسمت فرج پیشگیری می‌شود.

- سعی کنید بعد از شست و شو با دستمال تمیز خود را خشک کنید. یادتان باشد خیس بودن لباس زیر می‌تواند زمینه ساز بروز عفونت باشد.

- از لباس‌های زیر نخی استفاده کنید و تعویض روزانه آن را فراموش نکنید. آن‌ها را جدا از سایر لباس‌ها بشویید و در آفتاب خشک کنید.

- یادتان باشد قاعدگی نه تنها یک بیماری نیست بلکه روندی طبیعی و ضروری است. اگر چه ممکن است قاعدگی با کمی درد و ناراحتی همراه باشد، اما وجود درد در روز‌های اول قاعدگی موضوعی طبیعی محسوب می‌شود.

- برای کاهش درد و کم کردن ناراحتی‌های دوره قاعدگی می‌توانید از دارو‌های مسکن مانند ایبوپروفن، ایندومتاسین و مفنامیک اسید و ... با تجویز پزشک یا ماما استفاده کنید. بهتر است ۷۲-۴۸ ساعت قبل از شروع قاعدگی از این دارو‌ها استفاده کنید.

- همان طور که می‌دانید گرما باعث شل شدن عضلات می‌شود و می‌تواند از انقباض عضلانی که باعث درد می‌شود، جلوگیری کند؛ بنابراین استفاده از کیسه آب گرم یا حوله گرم می‌تواند در تسکین درد موثر باشد.

- در این ایام از مصرف زیاد نمک، شکر، قهوه و چای خودداری کنید. استراحت کافی نیز می‌تواند به تسکین درد کمک کند.

- انجام فعالیت‌ها و ورزش‌های عادی و سبک در این دوران منعی ندارد.

- همیشه حول و حوش شروع قاعدگی، نوار بهداشتی در کیف خود داشته باشید تا در صورت نیاز از آن استفاده کنید.

- سعی کنید که عصبانی نشوید. عصبانیت باعث ترشح موادی در بدن می‌شود که می‌تواند انقباض عضلانی و در نتیجه درد را بیشتر کند.

نکات تغذیه‎ای در دوران قاعدگی
غذا‌های غنی از آهن:
- انواع گوشت‎
- تخم ‏مرغ
- جگر
- سبزی‏‌های دارای برگ سبز تیره مثل اسفناج تازه و جعفری
- حبوبات مثل عدس و لوبیا، نخود سبز
- نان سبوس‏دار
- آجیل و خشکبار
انواع برگه مثل برگه آلو و هلو و زرد‏آلو
توت خشک و انجیر خشک
کشمش

مصرف ویتامین B۶:
- نان‏‌ها
- بیسکویت‌‎های سبوس‎دار
- ماءالشعیر
- جوانه گندم
- مرغ
- ماهی
- جگر
- میوه‎ها مثل موز، آب پرتقال، سیب
- سبزی‌هایی مثل هویج، گل‏ کلم و گوجه ‏فرنگی

داشتن استراحت کافی و رژیم غذایی مناسب و پرهیز از مصرف زیاد شکر، قهوه و چای هم می‏‌تواند در تسکین درد قاعدگی موثر باشد. منبع: سیمرغ

منبع: پارسینه

کلیدواژه: قاعدگی بهداشت فردی پریود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۰۹۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود

ایتنا - دبیرکل سازمان جهانی بهداشت از کشورها خواست تا با امضای تفاهم‌نامه‌ای برای کمک به مبارزه با همه‌گیری‌های آینده موافقت کنند.
تفاهم‌نامه جدید و مجموعه‌ای از به‌روزرسانی‌های قوانین موجود در مقابله با همه‌گیری‌ها، به منظور تقویت دفاع جهانی در برابر عوامل بیماری‌زای جدید پس از همه‌گیری کووید-۱۹ که جان میلیون‌ها تن را گرفت، تدوین شده است.

کشورهای عضو این سازمان قرار است در روز ۲۱ اردیبهشت مذاکرات بر سر این توافق را نهایی کنند تا بتوانند آن را در نشست سالانه سازمان بهداشت جهانی در اواخر ماه به تصویب برسانند، ولی اختلافات بزرگی بر سر متن این تفاهم‌نامه وجود دارد.

تدروس آدهانوم، دبیر‌کل سازمان جهانی بهداشت، در نشست ژنو با اشاره به اهمیت این توافق به کشورهای جهان گفت: «به مردم دنیا، مردم کشورهای تان، و مردمی که نماینده آنها هستید، آینده امنی بدهید.»

یکی از اصلی‌ترین اختلافات میان کشورهای ثروتمند و کشورهای در حال توسعه، موضوع به اشتراک‌گذاری عادلانه داروها و واکسن‌ها برای جلوگیری از تکرار معضلات دوران کرونا است.

دسترسی به پاتوژن‌های شناسایی شده در داخل کشورها، دسترسی به محصولات مبارزه با بیماری همه‌گیر مانند واکسن‌های تولید شده؛ و توزیع عادلانه نه تنها آزمایش‌ها، درمان‌ها و واکسیناسیون‌های ضد همه‌گیر، بلکه ابزار تولید آنها از موضوعات مورد بحث میان کشورها است.

شماری از سیاستمداران در کشورهایی مانند آمریکا و استرالیا استدلال می‌کنند که این توافق که الزام قانونی دارد، قدرت زیادی را به سازمان بهداشت جهانی می‌دهد.

دبیرکل سازمان بهداشت جهانی این استدلال را رد می‌کند و می‌گوید تفاهم‌نامه به کشورها کمک می‌کند تا در برابر شیوع همه‌گیری بهتر از شهروندانشان محافظت کنند.

سازمان بهداشت جهانی در هفته‌های اخیر در مورد رشد تصاعدی آنفولانزای مرغی با نگرانی در مورد اینکه در صورت شروع انتقال آن بین انسان‌ها چه اتفاقی خواهد افتاد، زنگ‌های خطر را به صدا درآورد و این موضوع، فوریت رسیدن به این توافق را برجسته‌تر کرد.

در تاریخ ۷۵ ساله این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد، تنها باری که کشورهای عضو توانستند با یک معاهده قانونی الزام‌آور موافقت کنند، معاهده کنترل دخانیات در سال ۲۰۰۳ میلادی بود.

سازمان بهداشت جهانی پس از همه‌گیری کووید-۱۹ به دلیل رویکرد خود در پیدا کردن منشاء ویروس آماج انتقادهای فراوان قرار گرفت.

در این ارتباط، این سازمان، یک بازدید به شدت کنترل شده از چین داشت و به این نتیجه رسید که «بسیار بعید» است که ویروس کرونا از آزمایشگاهی در شهر ووهان به انسان منتقل شده باشد.

با این حال سازمان بهداشت جهانی در پی فشارها، گزارش تحقیقی دیگری منتشر کرد و در آن، گروه متخصصان این سازمان گفتند که داده‌های لازم برای توضیح چگونگی شروع همه‌گیری وجود ندارد.

گروه متخصصان سازمان بهداشت جهانی همچنین گفت که نمی توان نظریه «حادثه آزمایشگاهی» را نادیده گرفت اما تأکید کرد که چین اطلاعاتی به این نهاد بین‌المللی ارائه نکرده است که در آن احتمال ابتلا به ویروس کرونا ناشی از نشت آزمایشگاهی ارزیابی شده باشد.

دیگر خبرها

  • معمای علیت معکوس/ اگر آینده بر گذشته تاثیر گذارد!
  • آیا استفاده از گوشی‌های هوشمند نوجوانان را افسرده می‌کند؟
  • ۱۰ دلیل برای بی خوابی در زنان | یک زن چقدر به خواب نیاز دارد؟
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • خدمات رایگان دندانپزشکی در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان با شعار «دهان دریچه سلامت» از امروز
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • ۶۶ هت‌تریک توسط کریستیانو رونالدو/ من به اعداد نمی‌چسبم!
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • آینده‌ای روشن با زمین بدون پلاستیک